Доставка

„Четящото фламинго“ изпраща пратките с куриерски фирми „Еконт Експрес“ и „Speedy“.

 •  Доставката се извършва само на територията на република България.
 •  Изпращане на продуктите – до 7 работни дни, броено от първият работен ден след поръчката. Поръчки направени през почивните дни или официални неработни дни ще бъдат стартирани в първият работен ден от календара.
 •  Заплащате при получаване, директно на куриера, посредством услугата наложен платеж.
 •  Цената на доставката се изчислява в зависимост от размера на поръчката, наложения платеж, местоположението и вида на доставката. Обявените цени са ориентировъчни, като горната граница може да варира в зависимост от посочените параметри.

ДО ОФИС: 3-5лв.
ДО АДРЕС: 4.50 – 9лв.

ДО ОФИС: 4-6лв.
ДО АДРЕС: 5 – 11лв.

 • „Четящото фламинго“ предлага на своите клиенти опция виж, преди да платиш, като при неодобрение куриерската услуга за връщане е за Ваша сметка. Всички наши пратки имат тази опция. Ако поради грешка от наша или от страна на куриерската компания тази опция липсва, моля, свържете се с нас, за да бъде включена незабавно.
 • Всички продукти са с опция „Преглед и тест“, а всеки продукт, който може да получи дефект при транспортиране бива застрахован. Молим, проверявайте пратките на място в куриерския офис и при получаване. „Четящото фламинго“ не носи отговорност за непроверени пратки.
 • Важно !
  При покупка на артикул от сайта и избран метод за заплащане „Наложен платеж“ плащането се осъществява с т.нар. „Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод“. В този случай не се издава касова бележка, която се заменя от разписка за пощенски паричен превод.

  Законово основание за това е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно наредбата не се издава Фискална касова бележка, когато плащането се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, каквито са Еконт, Спиди, Рапидо, Български пощи и др.

  При получаване на стоката пазете разписката за пощенски паричен превод. Тя заменя касовият бон.

  Същото важи и за клиенти с издадена фактура.